Xantanová guma 100g

Neohodnoceno
Xantanová guma zlepšuje kvalitu pečiva a působí jako emulgátor a přírodní stabilizátor. Vynikající nejen pro přípravu bezlepkových pokrmů.

 

25 Kč
Skladem

Xantanová guma, které se někdy říká i xantan, nebo E 415, je prášek bez chuti a bez zápachu, který se získává fermentací sacharidů za pomoci bakterie Xanthomonas campestris.

Xantanová guma je hydrokoloidní, takže na sebe dobře váže vodu. Této její vlastnosti se využívá především při náhradě lepku, protože pomáhá zlepšovat vlastnosti těsta vyráběného z bezlepkových surovin. Pečivo se s xantanem daleko méně drobí, lépe drží tvar, ale hlavně vydrží daleko déle vláčnější. 

Země původu:

Čína.

Využití:

Jako přírodni stabilizátor a emulgátor do potravin. Hotové výrobky, a to nejen pro celiaky, zůstávají s xantanovou gumou daleko déle křehké, čerstvé a pomaleji vysychají.

Průměrné nutriční hodnoty ve 100g produktu:

  • Energetická hodnota: 1223kJ/292kcal
  • Bílkoviny: 7g
  • Tuky: 0g
  • Sacharidy: 73g
Kód Kód: 455
Jméno značky: Wolfberry
Kategorie: Zahušťovadla, škroby
Hmotnost: 0.105 kg